МЕТОДИ УПРАВЛІННЯ КОРПОРАТИВНОЮ ІНФОРМАЦІЙНОЮ БЕЗПЕКОЮ - Чубаєвський, Віталій (Економіка та суспільство, 2022)
У статті застосовано методи та прийоми теоретичного узагальнення, порівняльного аналізу та синтезу для дослідження обґрунтування системи методів управління інформаційною безпекою підприємства. Здійснено узагальнення наукових підходів до формування механізму економічної безпеки підприємства. Створено наукове підґрунтя для розробки механізму формування корпоративної інформаційної безпеки, елементами якого є об’єкти, суб’єкти, мета, функції та методи. Визначено, що підприємство самостійно обирає методи управління інформаційною безпекою залежно від особливостей внутрішнього і зовнішнього середовища. Доведено, що застосування системи методів управління інформаційною безпекою гарантує реалізацію економічних інтересів підприємства. Обгрунтовано, що організаційно-правові методи включають в себе моделювання процесів захисту корпоративної інформації, комплаєнс та розробку регламентних документів.