СТАТИСТИЧНІ МЕТОДИ В МАРКЕТИНГОВОМУ АУДИТІ ТА КОНТРОЛІ АГРАРНОГО ПІДПРИЄМСТВА - Макаренко, Наталія; Онопрієнко, Ірина (Економіка та суспільство, 2022)
У статті досліджено важливість використання статистичних методів при проведенні маркетингового аудиту та контролю в аграрному підприємстві. Для дослідження використовували системний аналіз, аналітичні та порівняльні методи. Проведено аналіз та класифікацію маркетингових методів і моделей. Визначено комплекс статистичних методів, який використовується в практиці проведення маркетингового аудиту та контрою, в основі якого є методи дослідження сукупностей, тенденцій, взаємозв’язків. Зазначено, що основна функція статистичних методів полягає в зборі та обробці інформації. Це дозволяє аудиторам зробити правильні висновки, та передбачати потреби аграрного підприємства, забезпечуючи конкурентні переваги. Для якісного проведення маркетингового аудиту та контролю пропонується використання статистичних інструментів, орієнтованих на маркетинг.