ВПЛИВ ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ НА РЕФОРМУВАННЯ БАНКІВСЬКОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ - Фурсова, Вікторія; Фадєєва, Ірина; Гавриш, Галина (Економіка та суспільство, 2021)
Активізація глобалізаційних процесів у світовому суспільстві прискорило інтеграцію України в європейський простір. Метою статті є аналіз реформ банківського законодавства України в рамках євроінтеграційного процесу. Методом історико-логічного аналізу виявлено еволюційні якісні зміни банківського законодавства України після вступу в силу Договору про Асоціацію з Європейським Союзом. Визначені перспективні напрямки реформування банківського сектора, що вимагають експертної та технічної підтримки з боку міжнародних організацій. Авторами шляхом систематизації наукових досліджень виділені переваги та ризики для банківського сектора в ході гармонізації банківського законодавства України до європейського законодавчого поля в рамках євроінтеграції. Отримані результати мають важливе теоретичне і практичне значення для підвищення ефективності реформування банківської системи в ході інтеграції в ЄС.