СТРУКТУРА ТА ФУНКЦІОНАЛ СЛУЖБИ ПІДТРИМКИ НОВОЇ КОМП’ЮТЕРИЗОВАНОЇ ТРАНЗИТНОЇ СИСТЕМИ (NCTS) - Капітанець, Світлана; Заяц, Віктор (Економіка та суспільство, 2022)
У статті йдеться про умови підготовки суб’єктів ЗЕД до застосування процедури спільного транзиту. Зауважено, що важливим стало створення Служби підтримки NCTS (Helpdesk). Служба підтримки є єдиною точкою контакту для суб’єктів господарювання та працівників митних органів щодо NCTS – з технічних, процедурних та інших питань. Розглянуто способи комунікації користувачів Служби підтримки, структурні частини та особливості її функціонування. Описано роботу З’ясовано способи забезпечення Службою підтримки безперервної роботи процедури спільного транзиту. Під час дослідження встановлено, що Служба підтримки є дійсно тим дієвим елементом, який забезпечує надійну комунікацію користувачів ЕТС. Іншими словами, Служба підтримки оперативно та системно відпрацьовує відповіді на запити користувачів ЕТС щодо: застосування режиму спільного транзиту; несправностей функціонального або технічного характеру, збоїв у роботі ЕТС та/або її складових; надання роз’яснень про особливості користування ЕТС та/або її складовими.