ФІНАНСУВАННЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ – ЗАВДАННЯ ТА ПРИНЦИПИ - Шубін, Вадим (Економіка та суспільство, 2022)
Стаття присвячена дослідженню теоретичних засад фінансування національної безпеки. Проведено аналіз позицій провідних вітчизняних науковців щодо сутності понять «національна безпека» та «сектор національної безпеки». Виділено складники національної безпеки, які, серед іншого, визначають особливості їх фінансового забезпечення. Розглянуто фінансування національної безпеки з погляду функцій сучасної держави. Визначено роль та значення державної фінансової політики (особливо, бюджетної політики) в контексті ресурсного забезпечення сектору національної безпеки. Детерміновано особливості фінансування сектору національної безпеки з врахуванням його місця у розвиткові сучасної держави. Охарактеризовано цілі фінансового забезпечення національної безпеки та ключові принципи його здійснення.