ЕНДАВМЕНТ ЯК ДЖЕРЕЛО ФІНАНСУВАННЯ РЕЛІГІЙНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ (ЗАРУБІЖНИЙ ДОСВІД) - Горват, Тетяна (Економіка та суспільство, 2022)
Стаття присвячена дослідженню сутності ендавменту як інноваційного довгострокового інструменту благодійності, а також загальних засад його створення, функціонування та основних сфер застосування. Проаналізовано сучасне вітчизняне законодавство, що регламентує застосування ендавменту в нашій державі. Досліджено зарубіжний досвід фінансування релігійних організацій із застосуванням ендавменту, а також деталізовано базові норми, правила та обмеження відповідно до законодавчих стандартів (зокрема США). Окреслено актуальність, переваги та перспективи поширення ендавменту у структурі вітчизняних релігійних організацій як такого фактору залучення додаткових ресурсів. що уможливить забезпечити міцну фінансову базу для реалізації їх майбутніх цілей.