РЕСУРСНЕ ТА ІНСТИТУЦІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СТРАТЕГІЧНОГО ПЛАНУВАННЯ РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМНИЦЬКИХ СТРУКТУР В РЕКРЕАЦІЙНІЙ СФЕРІ - Бублій, Максим; Дробязко, Людмила; Крамарева, Ольга (Економіка та суспільство, 2022)
У статті досліджено ресурсне та інституційне забезпечення стратегічного планування розвитку підприємницьких структур в рекреаційній сфері. З’ясовано, базові принципи стратегічного планування розвитку підприємницьких структур в рекреаційній сфері серед них: принцип найменшої дії; принцип неминучості; прямих або прихованих дій; двох слабкостей; без альтернативності. Визначено, що стратегічне планування розвитку підприємницької діяльності – це функція стратегічного управління, що визначає процес вибору і визначення стратегічних установок, стратегічний аналіз і розробку стратегічних цілей. Також визначено рекреаційний потенціал як здатність території на основі діючих і розвіданих природних, а також соціально-культурних та господарських ресурсів, при різних їх комбінаціях, надавати позитивний вплив на фізичний і духовний стан людини як відновлення і розвитку.