РОЛЬ МУЗЕЇВ У ТУРИСТИЧНОМУ РОЗВИТКУ ТА ЕКСКУРСІЙНІЙ СФЕРІ МІСТА ЛУЦЬКА - Карпюк, Аліна; Трофімук-Кирилова, Тетяна (Економіка та суспільство, 2022)
Cтаття присвячена визначенню ролі музеїв у туристичному розвитку та екскурсійній сфері м. Луцька. На конкретних прикладах підтверджено залучення музеїв до розробки та реалізації різноманітних туристично-екскурсійних послуг і програм, зокрема, квестів, майстер-класів, фестивалів, тематичних вечорів, конкурсів, свят, інших освітніх й культурних заходів. Наголошено, що для покращення туристичного розвитку м. Луцька необхідно максимально включати музейний потенціал у туристичний обіг, запроваджувати досвід успішного партнерства музейних закладів та установ індустрії туризму. Взаємодія музеїв і туризму сприяє залученню більшої кількості відвідувачів до міста, зростанню грошових надходжень у бюджет. Звернено увагу, що включення музейних закладів до туристичної діяльності позитивно відображається на їх конкурентоспроможності та розвитку регіону загалом.