СУЧАСНІ ПІДХОДИ ДО ДОСЛІДЖЕННЯ ПОТЕНЦІАЛУ РИНКУ СТРАХУВАННЯ ЖИТТЯ - Волошина-Сідей, Вікторія; Коверза, Анастасія (Економіка та суспільство, 2022)
У статті проведено аналіз поняття страхування життя з позиціонування його, як засобу захисту та стабільного існування громадянина. Проведено дослідження основних підходів до оцінки потенціалу страхування життя, наведено класифікацію основних видів страхування життя з описом подальших перспектив розвитку даних підгалузей в Україні. Проаналізовано та систематизовано фактори, що впливають на розвиток цієї галузі страхування. Таку підгалузь страхування, як страхування життя, ще не можна назвати досить розвинутою, особливо у країнах з перехідною економікою, звісно, ця теза не стосується країн «західного світу», адже саме там, ця галузь є достатньо перспективною і має у структурі доходів страхових компаній значну частку. Саме тому у статті досліджено сучасний стан та перспективи розвитку ринку страхування життя в Україні та можливість застосування сучасних світових практик.