ІНФОРМАЦІЙНІ СИСТЕМИ В УПРАВЛІННІ ПРОЄКТАМИ: ОНЛАЙН-ПЛАТФОРМИ І СЕРВІСИ - П’ятничук, Ірина (Економіка та суспільство, 2022)
Стаття присвячена питанням вивчення застосування інформаційних систем в управлінні проєктами в організаціях в сучасних умовах. Проаналізовано та систематизовано найбільш популярні онлайн-платформи і сервіси, які призначенні для управління проєктами, і які дають змогу здійснювати постановку завдань, контроль за їх виконанням, здійснювати розподіл ресурсів та ін. Для прикладу обрано п’ять сервісів для управління проєктами: Asana, Trello, Todoist, Jira, Teamwork. Досліджено основні характеристики сервісів: функціональний інструментарій, який необхідний для управління проєктами та вартість використання. Здійснено порівняння сервісів за основними характеристиками: відображення завдань, мобільна версія, спілкування з колегами усередині сервісу, вартість з врахуванням потреб організації. Визначено найбільш оптимальний сервіс.