БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ТА УПРАВЛІНСЬКИЙ ОБЛІК ЯК ОСНОВА ІНФОРМАЦІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УПРАВЛІНСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Мурашко, Ірина (Економіка та суспільство, 2022)
У статті проведено дослідження бухгалтерського та управлінського обліку як основи інформаційного забезпечення управлінської діяльності. Проаналізовано сутність поняття «управлінський облік». Вивчено елементи систем бухгалтерського та управлінського обліку, зокрема ціль, завдання, суб`єкт, предмет, об`єкт, методи, результати функціонування на виході системи, та наведена їх порівняльна характеристика. Зазначено, що системи бухгалтерського та управлінського обліку покликані забезпечувати повною, правдивою та неупередженою інформацією користувачів для прийняття управлінських рішень, але націлені на вирішення різних інформаційних завдань в управлінській діяльності. Досліджено інформаційні потреби на кожному етапі прийняття управлінського рішення та дані систем бухгалтерського та управлінського обліку, які потрібні для забезпечення таких потреб.