ПОПУЛЯРИЗАЦІЯ РЕМЕСЕЛ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ ТА ЇХ ВИКОРИСТАННЯ В ТУРИЗМІ - Сеньків, Мар’яна; Мох, Романа (Економіка та суспільство, 2022)
У статті розглянуто можливості та засоби популяризації і використання автентичних ремесел Львівської області в туризмі. З’ясовано, що на території Львівської області поширені ремесла, котрі є відображенням давньої культури, звичаїв і традицій місцевого населення. Ті з них, що збереглися до нашого часу, є унікальними туристичними ресурсами, а отже, можуть стати основою формування і розвитку туристичних дестинацій, зокрема, креативних туристичних дестинацій. Запропоновано конкретні шляхи реалізації ремесел Львівщини в туризмі, зокрема, розроблено новий туристичний маршрут. Формування і грамотне управління креативними туристичними дестинаціями на основі ремесел сприятиме сталому розвитку Львівщини, розвитку креативного туризму та збереженню автентичної культури завдяки надходженням коштів до місцевих громад від туристів.