МЕТОД ІНТЕГРАЛЬНОГО ПОКАЗНИКА В ОЦІНЮВАННІ РІВНЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ЗАКЛАДІВ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА ТИПУ «КАФЕ» - Машта, Надія; Поліщук, Олена; Савченко, Ольга (Економіка та суспільство, 2022)
Стаття присвячена актуальним питанням визначення конкурентоспроможності закладів ресторанного господарства. Проаналізовано найновіші підходи до оцінювання рівня конкурентоспроможності закладів ресторанного господарства. Обґрунтовано необхідність визначення переліку факторів конкурентоспроможності окремо для кожного з типів закладів ресторанного господарства (кафе, бар, ресторан тощо). Адаптовано метод інтегрального показника для визначення рівня конкурентоспроможності такого типу закладів ресторанного господарства, як кафе. Окреслено групи показників конкурентоспроможності кафе, описано особливості їх оцінювання та охарактеризовано вплив оцінюваних показників на загальний рівень конкурентоспроможності.