ВИСОКОЧАСТОТНИЙ ТРЕЙДИНГ: СУТНІСТЬ, ІСТОРІЯ, ВИЗНАЧЕННЯ - Данильчук, Назар; Сніжко, Оксана (Економіка та суспільство, 2022)
Це дослідження має на меті окреслити більш чітке визначення високочастотного трейдингу а його суті, адже у більшості досліджень є суперечливі дані. Це необхідно задля подальшого регулювання цього ринку, оскільки високочастотний трейдинг може становити значний ризик для ринків цінних паперів. Для цього варто дослідити історію, основу, стратегії високочастотного трейдингу. Це дослідження є актуальним, адже впровадження та розвиток програмного забезпечення продовжується, що робить високочастотний трейдинг важливою складовою ринку цінних паперів. Як наслідок, моє дослідження розкриває саму суть високочастотного трейдингу, що дозволяє більш комплексно поглянути на питання цього регулювання та відповідні нормативно-правові акти в майбутньому. Адже через недостатню класифікацію високочастотного трейдингу, існує можливість обходу регулюючих актів. Для цього використовувалися такі методи наукового дослідження, як спостереження, опис, аналіз, абстрагування, узагальнення, пояснення, класифікація. Вони допомогли мені зробити висновки щодо визначення високочастотного трейдингу та його суті.