УПРАВЛІННЯ ВИМОГАМИ В СИСТЕМІ МЕНЕДЖМЕНТУ ОСВІТНЬОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ - Поліщук, Оксана; Овсянкін, Анатолій (Економіка та суспільство, 2022)
Мета статті полягає в обґрунтуванні наукових і практичних досягнень щодо управління вимогами в діяльності освітніх організацій. Методика дослідження. Досягнення поставленої у статті мети здійснено за допомогою структурного аналізу. Результати. Визначено можливі складності управління та шляхи їх вирішення, які можуть бути враховані в системі управління організацією. Запропоновано підсистему управління вимогами в системі менеджменту освітньої організації. Практична значущість результатів дослідження. Запропоновано концептуальну модель, що будується на основі графічного об’єкт-орієнтованого підходу за методологією ARIS. Для відстеження основних дій і результатів на етапах реалізації моделі запропоновано впровадження програмного забезпечення ARIS Express, яке дозволяє проводити аналіз і узагальнення вимог, документувати проектні рішення, забезпечувати систему контролю компетенцій.