ДО ПИТАННЯ КОМЕРЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ: ПОНЯТТЯ, ФАКТОРИ ВПЛИВУ, ОСОБЛИВОСТІ УПРАВЛІННЯ ЗА СУЧАСНИХ УМОВ - Причепа, Ірина; Лесько, Олександр; Горенко, Роман (Економіка та суспільство, 2022)
Стаття присвячена дослідженню сутності та змісту поняття комерційної діяльності, виявленню специфічних характеристик та особливостей управління комерційною діяльністю за сучасних умов. В розрізі дослідження охарактеризовано у їх тісному взаємозв’язку та розмежовано поняття «бізнес», «підприємництво», «комерція», «маркетинг», «збут». Досліджено співвідношення між поняттями комерційної діяльності та торгівлі. Проаналізовано підходи науковців до трактування поняття комерційної діяльності, уточнено його сутність та зміст з виокремленням специфічних характеристик. Охарактеризовано найбільш значимі фактори впливу на ефективність організації та реалізації комерційної діяльності на сучасному етапі економічного розвитку. Охарактеризовано особливості управління комерційною діяльністю. Окреслено принципи ефективного управління комерційною діяльністю за сучасних умов господарювання.