НЕОБХІДНІСТЬ ПРОГНОЗУВАННЯ РІВНЯ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ЯК АНТИКРИЗОВОГО ІНСТРУМЕНТУ В ПУБЛІЧНОМУ УПРАВЛІННІ - Максимова, Марина; Сукрушева, Ганна (Економіка та суспільство, 2021)
Стаття присвячена необхідності прогнозування рівня економічної безпеки як антикризового інструменту у публічному управлінні. Рівень економічної безпеки регіону, залежить від значного числа загроз і ризиків внутрішнього і зовнішнього середовища, які представляють найбільшу небезпеку для стратегічного розвитку регіону в умовах мінливої кон’юктури ринку. Ефективна система економічної безпеки регіону є інтеграцію двох складових - забезпечення результативності комплексу заходів для її досягнення і здібності своєчасного реагування на виявлені загрози від зовнішнього і внутрішнього середовища. Тому найважливіша роль відведена прогнозуванню соціально-економічних показників, що виступають індикаторами економічної безпеки регіону, що дозволяє оперативно здійснювати кількісну і якісну оцінку ризиків, забезпечувати функціональну стійкість розвитку, а також реагувати на зміни. Питання забезпечення економічної безпеки регіону, в умовах хаотичного виникнення внутрішніх і зовнішніх загроз визначають можливість досягнення сталого розвитку.