РОЛЬ СТУДЕНТОЦЕНТРОВАНОГО НАВЧАННЯ В СИСТЕМІ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ ЕКОНОМІЧНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ - Песцова-Світалка, Оксана (Економіка та суспільство, 2021)
Стаття присвячена актуальним питанням аналізу ролі студентоцентрованого навчання в системі підготовки фахівців в закладах вищої освіти. Проаналізовано та систематизовано основні ідеї студентоцентрованого навчання як підходу до організації освітнього процесу відповідно до його складових, визначених Законом України «Про вищу освіту». З’ясовано необхідність створення освітнього середовища, орієнтованого на задоволення потреб та інтересів здобувачів вищої освіти. Проаналізовано особливості ціннісної сфери студентів економічного профілю із різним рівнем професійної спрямованості та виділено особливості практичної реалізації студентоцентрованого навчання в закладі вищої освіти. Досліджено основні інструменти студентоцентрованого навчання, які використовують в Полтавському державному аграрному університеті.