КОМПОНЕНТНИЙ АНАЛІЗ СТРАТЕГІЧНОГО ПЛАНУВАННЯ РОЗВИТКУ РЕГІОНУ - Кіш, Галина; Світлинець, Ольга (Економіка та суспільство, 2021)
Стаття присвячена дослідженню проблем стратегічного планування на регіональному рівні. Визначено, що фундаментом ефективної стратегії регіонального розвитку є всебічний аналіз, який може включати наступні складові: соціально-економічний аналіз, аналіз внутрішніх сильних і слабких сторін і розпізнавання зовнішніх можливостей і загроз, визначення конкурентних переваг, формування концепції розвитку та визначення стратегічних цілей. Встановлено, що наступним етапом після формування фундаментального стратегічного базису є розробка операційної частини стратегії, яка складається з компонентних планів розвитку: економічного, соціального та екологічного. Підкреслено значимість взаємозв’язку даних компонент, на базі якого можливе формування синергетичних проектів регіонального розвитку.