СУЧАСНІ НАПРЯМКИ ФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ РОЗВИТКОМ ПІДПРИЄМСТВ ХАРЧОВОЇ ГАЛУЗІ - Зєніна-Біліченко, Антоніна; Гуль, Анна (Економіка та суспільство, 2021)
Стаття присвячена актуальним питанням визначення понятійного та категоріального апарату процесу формування системи управління розвитком підприємств харчової галузі. Проаналізовано та систематизовано механізм розвитку за критеріями, складовими, типами та напрямами, визначено етапи процесу формування системи управління розвитком підприємств харчової промисловості та запропоновано організаційно-інформаційну модель розвитку. Окреслено подальші напрямки забезпечення формування загального результату діяльності суб’єктів господарювання на основі комплексного управління розвитком промислових підприємств за умови удосконалення економічного та організаційного механізмів управління діяльністю, досягнення довгострокових цілей підприємств та стабілізації економіки та підвищення рівня конкурентоспроможності національних підприємств та економіки держави на світовому ринку.