СТРАТЕГІЯ ПОВЕДІНКИ СТРАХОВОЇ КОМПАНІЇ В УМОВАХ ДЕФІЦИТУ РЕСУРСІВ У РИЗИКОВОМУ СЕРЕДОВИЩІ - Пікус, Руслана; Лялькін, Олександр (Економіка та суспільство, 2021)
У статті визначено, що в умовах дефіциту фінансових ресурсів, ризикового середовища, нерозвинутої інфраструктури фінансового ринку особливої актуальності набуває проблематика формування ефективної інвестиційної стратегії страхової компанії, розробка практичних рекомендацій щодо формування оптимального інвестиційного портфеля. З цією метою висвітлено досвід розвинених країн світу щодо обрання інвестиційної стратегії страхової організації в умовах обмежених фінансових ресурсів і підвищеної ризикогенності, визначено особливості формування інвестиційного портфелю страховика в залежності від його спеціалізації. Наведена характеристика основних завдань страхової компанії щодо формування оптимального інвестиційного портфелю в умовах сучасних викликів. Визначено зміст і завдання методики Asset-Liabilities Management при формуванні оптимального інвестиційного портфеля страхової компанії. На основі моделювання розроблені практичні рекомендації щодо формування оптимального інвестиційного портфеля для українських страховиків умовах дефіциту фінансових ресурсів і ризикового середовища.