ОЦІНЮВАННЯ ІННОВАЦІЙНОГО ПОТЕНЦІАЛУ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ

Юринець З.В.
кандидат економічних наук,
доцент кафедри менеджменту
Львівського національного університету імені Івана Франка
Круглякова В.В.
аспірант кафедри менеджменту
Львівського національного університету імені Івана Франка

У статті досліджено проблеми оцінки інноваційного потенціалу суб’єктів господарювання харчової промисловості. Наведені основні підходи до оцінки інноваційного потенціалу підприємств та запропоновані компоненти інноваційного потенціалу підприємств харчової промисловості. Розроблено методологію розрахунку інтегрального показника оцінки інноваційного потенціалу підприємств харчової промисловості.
Ключові слова: інновації, харчова промисловість, підприємництво, інноваційний потенціал, інтегральний показник, компоненти.

Юринец З.В., Круглякова В.В. ОЦЕНИВАНИЕ ИННОВАЦИОННОГО ПОТЕНЦИАЛА СУБЪЕКТОВ ХОЗЯЙСТВОВАНИЯ ПИЩЕВОЙ ПРОМЫШЛЕННОСТИ
В статье исследованы проблемы оценки инновационного потенциала субъектов хозяйствования пищевой промышленности. Наведены основные подходы к оценке инновационного потенциала предприятия и представлены компоненты инновационного потенциала предприятий пищевой промышленности. Разработана методология расчета интегрального показателя оценки инновационного потенциала предприятий пищевой промышленности.
Ключевые слова: инновации, пищевая промышленность, предпринимательство, инновационный потенциал, интегральный показатель, компоненты.

Yurynets Z.V., Krugliakova V.V. THE ESTIMATION OF INNOVATIVE POTENTIAL OF BUSINESS ENTITIES IN FOOD INDUSTRY
In the article the authors studies problems of innovation potential evaluation of the food industry business entities. The main approaches to assessment of enterprises innovative potential are induced. Components of innovative potential of business entities of the food industry is proposed. The method of calculating the integrated indicator of an estimation of innovative potential of food industry enterprises is justified.
Keywords: innovations, food industry, entrepreneurship, innovation potential, integrated indicator, components.

Завантажити статтю (pdf)