ФАКТОРИ ВПЛИВУ НА СТРУКТУРУ СПОЖИВАННЯ ПРОДУКТІВ ХАРЧУВАННЯ НАСЕЛЕННЯМ УКРАЇНИ

Савченко Т.В.
кандидат економічних наук, доцент,
Нікопольський факультет Запорізького національного університету

У статті досліджено динаміку та структуру споживання продуктів харчування населенням України на основі порівняння норм і рівня споживання, визначено та проаналізовано фактори впливу на структуру споживання продуктів харчування (цінові та нецінові детермінанти), запропоновано класифікацію факторів, що впливають на структуру споживання продуктів харчування.
Ключові слова: структура споживання продуктів харчування, рівень і норми споживання, домогосподарства, доходи і витрати, індекс цін, фактори впливу.

Савченко Т.В. ФАКТОРЫ ВЛИЯНИЯ НА СТРУКТУРУ ПОТРЕБЛЕНИЯ ПРОДУКТОВ ПИТАНИЯ НАСЕЛЕНИЕМ УКРАИНЫ
В статье исследованы динамика и структура потребления продуктов питания населением Украины на основе сравнения норм и уровня потребления, определены и проанализированы факторы влияния на структуру потребления продуктов питания (ценовые и неценовые детерминанты), предложена классификация факторов, влияющих на структуру потребления продуктов питания.
Ключевые слова: структура потребления продуктов питания, уровень и нормы потребления, домохозяйства, доходы и расходы, индекс цен, факторы влияния.

Savchenko T.V. FACTORS INFLUENCING THE STRUCTURE OF FOOD CONSUMPTION OF THE POPULATION OF UKRAINE
The article studies the dynamics and structure of food consumption of the Ukraine population based on the comparison of standards and level of consumption, defines and analyzes the factors influencing food consumption structure (price and non-price determinants), the classification of factors influencing the structure of food consumption is suggested.
Keywords: structure of food consumption, standards and level of consumption, household, income and expenses, price index, factors of influence.

Завантажити статтю (pdf)