УДОСКОНАЛЕННЯ ОБЛІКУ ТА ФОРМУВАННЯ СОБІВАРТОСТІ ГОТОВОЇ ПРОДУКЦІЇ ПІДПРИЄМСТВА

Макарова Г.С.
кандидат економічних наук, доцент,
доцент кафедри «Облік, економіка та управління персоналом підприємства»
Придніпровської державної академії будівництва та архітектури
Мушта В.В.
студентка
Придніпровської державної академії будівництва та архітектури

У статті досліджено сутність готової продукції. Представлено класифікацію готової продукції за  формою, ступенем готовності і технологічною складністю. Визначено порядок формування первісної вартості та виробничої собівартості готової продукції. Розроблено пропозиції щодо вдосконалення обліку готової продукції підприємства.
Ключові слова: готова продукція, виробнича собівартість, первісна вартість, витрати, запаси, дохід.

Макарова А.С., Мушта В.В. СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ УЧЕТА И ФОРМИРОВАНИЕ СЕБЕСТОИМОСТИ ГОТОВОЙ ПРОДУКЦИИ ПРЕДПРИЯТИЯ
В статье исследована сущность готовой продукции. Представлена классификация готовой продукции по форме, степени готовности и технологической сложности. Определен порядок формирования первоначальной стоимости и производственной себестоимости готовой продукции. Разработаны предложения по совершенствованию учета готовой продукции предприятия.
Ключевые слова: готовая продукция, производственная себестоимость, первоначальная стоимость, расходы, запасы, доход.

Makarova G.S., Mushta V.V. IMPROVEMENT OF ACCOUNT AND FORMING OF PREPARED UNIT OF ENTERPRISE COST
Essence of the prepared products is investigational authors. Classification of the prepared products is presented on next signs: by a form, degree of readiness and technological complication. The order of forming of primitive cost and productive prepared unit cost is certain. Suggestions are worked out in relation to the improvement of account of the prepared products of enterprise.
Keywords: the prepared products, productive prime price, primitive cost, charges, supplies, profit.

Завантажити статтю (pdf)