СТРУКТУРНЕ МОДЕЛЮВАННЯ АСОРТИМЕНТНОГО ПОРТФЕЛЮ ПІДПРИЄМСТВ М'ЯСОПЕРЕРОБНОЇ ГАЛУЗІ  ВІДПОВІДНО ДО ПРИНЦИПІВ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ

Сахненко А.С.
асистент кафедри менеджменту
Національного університету харчових технологій

Процес гармонізації можна застосувати не тільки для ринкових структур великих масштабів, але й і для малих, внутрішньофірмових, таких як структурне моделювання асортиментного портфелю підприємства  відповідно до принципів забезпечення продовольчої безпеки як процесу прагнення частин і цілого до гармонійних пропорцій. Автором запропоновано альтернативне вирішення цієї проблеми у вигляді деякого компромісу між факторами наявності невеликої кількості знань, з одного боку, а з іншого – складністю апарату, що використовується у формуванні асортиментного портфелю підприємства в контексті забезпечення продовольчої безпеки.
Ключові слова: гармонія, оптимізація, структурне моделювання, асортиментний портфель, продовольча безпека.

Сахненко А.С. СТРУКТУРНОЕ МОДЕЛИРОВАНИЕ АССОРТИМЕНТНОГО ПОРТФЕЛЯ ПРЕДПРИЯТИЙ МЯСОПЕРЕРАБАТЫВАЮЩЕЙ ОТРАСЛИ В СООТВЕТСТВИИ С ПРИНЦИПАМИ ОБЕСПЕЧЕНИЯ ПРОДОВОЛЬСТВЕННОЙ БЕЗОПАСНОСТИ
Процесс гармонизации можно применить не только для рыночных структур крупных масштабов, но  и для малых, внутрифирменных, как структурное моделирование ассортиментного портфеля предприятия в соответствии с принципами обеспечения продовольственной безопасности как процесса стремления частей и целого к гармоничным пропорциям. Автором предложено альтернативное решение этой проблемы в виде некоторого компромисса между факторами наличия небольшого количества знаний, с одной стороны, а с другой – сложностью аппарата, используемого в формировании ассортиментного портфеля предприятия в контексте обеспечения продовольственной безопасности.
Ключевые слова: гармония, оптимизация, структурное моделирование, ассортиментный портфель, продовольственная безопасность.

Sakhnenko A.S. STRUCTURAL MODELING OF ASSORTMENT PORTFOLIO OF ENTERPRISES IN MEAT PROCESSING INDUSTRY IN ACCORDANCE WITH THE PRINCIPLES OF FOOD SECURITY
The process of harmonization can be applied not only to the large-scale market structures, but also for small, internally branded, such as structural modeling assortment portfolio of the company in accordance with the principles of food security, as a process and a desire to parts of harmonious proportions. Therefore, author propose an alternative solution to this problem, which is related to the form of a compromise between the factors of availability of a small amount of knowledge on the one hand and on the other - the complexity of the device used in the formation of assortment portfolio of the company in the context of food security.
Keywords: harmony, optimization, structural modeling, assortment portfolio, food security.

Завантажити статтю (pdf)