СТАН ТА ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ РИНКУ МОЛОКА ТА МОЛОЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ В УКРАЇНІ

Чмут А.В.
кандидат економічних наук, старший викладач кафедри економіки та міжнародних економічних відносин
Херсонського державного університету
Антош Н.В.
аспірант
Херсонського державного університету

Статтю присвячено актуальним питанням функціонування ринку молока і молочної продукції та аналізу основних показників його розвитку. Зокрема, проаналізовано динаміку зміни поголів’я корів, виробництва молока, середньорічного удою, обсягів виробництва молочної продукції та її споживання, а також показники ефективності його виробництва. Проаналізовано чинники, що впливають на зміну цих показників. На підставі проведеного аналізу визначено основні проблеми аналізованого ринку та окреслено напрями їх вирішення.
Ключові слова: ринок молока, молочна продукція, обсяги виробництва, якість, НАССР.

Чмут А.В., Антош Н.В. СОСТОЯНИЕ И ТЕНДЕНЦИИ РАЗВИТИЯ РЫНКА МОЛОКА И МОЛОЧНОЙ ПРОДУКЦИИ В УКРАИНЕ
Статья посвящена актуальным вопросам функционирования рынка молока и молочной продукции и анализу основных показателей его развития. В частности, проанализирована динамика изменения поголовья коров, производства молока, среднегодового удоя, объемов производства молочной продукции и ее потребления, а также показатели эффективности его производства. Проанализированы факторы, влияющие на изменение этих показателей. На основании проведенного анализа определены основные проблемы рассматриваемого рынка и намечены направления их решения.
Ключевые слова: рынок молока, молочная продукция, объемы производства, качество, НАССР.

Chmut А.V., Аntosh N.V. STATE AND TRENDS OF DEVELOPMENT OF MARKET OF MILK AND DAIRY PRODUCTION IN UKRAINE
The article is devoted to the actual issues of the functioning of the milk and dairy products market and contains an analysis of the main indicators of its functioning. In particular it analyzes the dynamics of changes in cows' livestock, milk production, average annual yield of milk, dairy production volumes and its consumption, as well as indicators of its production efficiency. The factors influencing the changes of these indicators are analyzed. On the basis of the analysis, the main problems of the analyzed market are formed and the directions of their solution are outlined.
Keywords: milk market, dairy products, production volumes, quality, HACCP.

DOI: 10.32782/2524-0072/2018-17-26

Завантажити статтю (pdf)