ОСОБЛИВОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ ТА ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ БОРОШНОМЕЛЬНИХ ПІДПРИЄМСТВ
НА ПРОДОВОЛЬЧОМУ РИНКУ УКРАЇНИ

Юрченко А.Ю.
старший викладач кафедри економіки і підприємництва
Міжнародного класичного університету імені Пилипа Орлика

У статті проаналізовано особливості функціонування борошномельних підприємств та стратегії їх інноваційного розвитку. Визначено сучасний стан конкурентних відносин на ринку борошномельної продукції. Досліджено обсяги виробництва борошна найбільшими підприємствами галузі, мінімальні та максимальні інтервенційні ціни на борошно, структуру собівартості борошна, динаміку експорту та імпорту продукції борошномельної галузі. Запропоновано ефективні механізми розвитку борошномельної промисловості як однієї з перспективних галузей агропромислового комплексу України.
Ключові слова: борошномельні підприємства, борошномельна продукція, інноваційний розвиток, інтервенційні ціни, експорт борошна, імпорт борошна, ринок борошна.

Юрченко А.Ю. ОСОБЕННОСТИ ФУНКЦИОНИРОВАНИЯ И ИННОВАЦИОННОГО РАЗВИТИЯ МУКОМОЛЬНЫХ ПРЕДПРИЯТИЙ
НА ПРОДОВОЛЬСТВЕННОМ РЫНКЕ УКРАИНЫ

В статье проанализированы особенности функционирования мукомольных предприятий и стратегии их инновационного развития. Определено современное состояние конкурентных отношений на рынке мукомольной продукции. Исследованы объёмы производства муки крупнейшими предприятиями отрасли, минимальные и максимальные интервенционные цены на муку, структура себестоимости муки, динамика экспорта и импорта продукции мукомольной отрасли. Предложены эффективные механизмы развития мукомольной промышленности как одной из перспективных отраслей агропромышленного комплекса Украины.
Ключевые слова: мукомольные предприятия, мукомольная продукция, инновационное развитие, интервенционные цены, экспорт муки, импорт муки, рынок муки.

Yurchenko A.Yu. PECULIARITIES OF FUNCTIONING AND INNOVATIVE DEVELOPMENT OF FLOUR-MILLING ENTERPRISES
IN THE UKRAINIAN FOOD MARKET

The article analyzes the peculiarities of the operation of flour mill enterprises and the strategy of their innovation development. Is determined the present state of competitive relations in the market of flour mill products. Are investigated the volume of flour production by the largest enterprises of the brunch, minimum and maximum intervention prices for flour, structure of the cost of flour, dynamics of the export and import of flour mill products. Are proposed effective mechanisms of the flour-mill industry development, as one of the perspective branches of the agro-industrial complex of Ukraine.
Key words: flour mill enterprises, flour mill products, innovative development, intervention prices, flour exports, flour import, flour market.

Завантажити статтю (pdf)